Säkerhet

Båt & Säkerhet

R.I.B = Rigid Inflatable Boat

RIB betyder Rigid Inflatable Boat och är osänkbara hypersnabba gummibåtar med ”hård” v- botten i glasfiber armerad plast. Det är fantastiskt roligt att åka RIB –både för gammal och ung. De flesta har aldrig upplevt att åka så här fort på vattnet. Ombord finns all tänkbar navigations och säkerhetsutrustning inklusive flytoveraller för alla väder. Våra båtar hör till Blekinges snabbare och vi håller stundtals väl över 50 knop med gäster ombord. Varje båt har plats för upp till 12 gäster och vår båt framförs av två erfarna besättningsmän redo att ge er en oförglömlig upplevelse.

Rupert 32 OB

Båten är en Rupert 32 OB med plats för tolv passagerare och två förare. Båten i sig är med sin storlek och tyngd en av de säkraste i sin klass. Rupert bygger båtar för kunder med som kräver mycket av sina båtar. De bygger skräddarsydda båtar till bland andra Sjöfartsverket, försvarsmakten, polis och brandkår som alla har mycket höga krav.

Båtarna är deras arbetsredskap som ska tåla tuffa tag, vara tillförlitliga, driftsäkra och ekonomiska att underhålla. Vår Rupert är bl a utrustad med Raymarine C120 gps och radar, VHF och Kompass samt överlevnadsdräkter för alla passagerare samt besättning.